Rasmus Andersson har precis gjort 28-28, med matchens sista kast. Det var inte utan darr på ribban. Ulricehamns målvakt Mehrdad Nikkhah fick fingertopparna på bollen men den smet in ändå.

LHK-poäng hämtad från Hollywood

Rasmus Andersson ordnade straff med 59.59 på klockan – fixade 28-28 mot Ulricehamn

2016-01-25 Med minsta möjliga marginal tog LHK säsongens blott fjärde poäng.
Första matchen efter uppehållet slutade oavgjort. LHK: 28, Ulricehamn: 28.

Inställningen hos LHK:s A-lagsspelare har under stora delar av säsongen varit dålig. Tränaren Anders ”Raggarn” Johansson beskriver den som ”bedrövligt dålig ibland”. Under söndagens hemmamatch var det ett helt annat lag som gick ut på Kronbergshallens blå golv. De 15 hemmaspelarna hade bestämt sig. De skulle inte ge sig utan en rejäl fight.

– Bra försvar i båda lagen, sade Pontus Andersson till sin Ulricehamnskollega på vänsterkanten efter tio minuter.

Ställningen var då 2-3 i bortalagets favör och Antonio Johansson i LHK-målet hade visat att han vaknat på rätt sida. LHK:s nummer 12 var under hela första halvlek strålande mellan stolparna. Även hans försvar, med Viktor Jardemark och Jonathan Nilsson i spetsen, visade prov på fint spel.

Fina kontringar

Framåt gick det tyngre. Siktet var inte inställt rätt och för många skott satt antingen utanför eller i famnen på bortalagets målvakt. Lagen följdes åt till 10-11 innan klockan ringde för paus. Kommentatorsparet i pågående handbolls-EM pratar mycket om att det är viktigt att få de enkla målen på kontring. LHK verkade ha tagit till sig de orden…

Publicerad: Uppdaterad: