LHK överkörda mot Sörhaga i seriefinalen

Förlorade med 20 bollar – Göran Hedberg: ”Ofattbart att vi spelade så jämnt senast vi möttes”

2015-02-02 – Vi var totalt chanslösa. Vi blev fullständigt överkörda.
Göran Hedberg är minst sagt ärlig efter LHK:s storförlust i seriefinalen borta mot Sörhaga. Matchen slutade 38-18 och chansen på serieseger är nu utom räckhåll.
– Vi siktar på andraplatsen, säger Lysekilstränaren.
Matchfakta:

Sörhaga HK – Lysekils HK
Handboll – division 4
Resultat: 38-18 (20-9)
Publiksiffra: 185 personer
Bäst i LHK: Pontus Andersson
LHK:s målskyttar: Pontus Andersson 9 (2), Emil Persson 3, Jonathan Nilsson 3, Rasmus Andersson, Christoffer Olsson, Joakim Pettersson
Nästa match: HK Country, hemma

Ettan Sörhaga ställde mot tvåan LHK. Vid vinst hade Lysekilslaget klivit upp på samma poäng som serieledarna. Förra mötet lagen emellan slutade med Sörhagavinst, 15-18. I lördagens match blev siffrorna betydligt större.

20-9 i halvlek växte till 38-18 innan domaren satte pipan i mun.

– Sett till den här matchen är det ofattbart att vi spelade så jämnt senast vi möttes. De var bättre på allt och det är bara att erkänna att vi mötte ett bättre lag, säger Göran Hedberg.

Flera med elitseriemeriter

Sörhaga är storfavoriter till att kamma hem seriesegern, och man har gått obesegrade genom hela säsongen. Sett till laget de har kanske det inte var så konstigt att siffrorna blev så stora.

– De har ett par, tre unga killar som har meriter från spel med Alingsås i elitserien. Föreningen har som mål att vinna division 4 i år och division 3 nästa år. Spelar de som i lördags håller de definitivt division 2-klass.

Göran Hedberg erkänner att sista tåget för seriesegern gick i och med förlusten. Nu siktar man in sig på en silverplats istället.

– Vi har tre poäng ner till Ulricehamn. Sörhaga möter Ulricehamn på onsdag och vi hoppas på en Sörhagavinst. Samtidigt måste vi vinna våra egna fem återstående matcher.
Positivt för LHK var den 16-årige debutanten Tobias Berntssons insats.

– Det var ingen lätt match att debutera i, men han gjorde en helt okej match som mittnia, avslutar Göran Hedberg.

Publicerad:
Nyhetsarkiv