Amelie Olsson var LHK:s bästa målskytt och hon blev även utsedd till hemmalagets bästa spelare.

LHK-damerna vann med uddamålet

Underläge med tre minuter kvar – vände och besegrade Kropps i derbyt

2014-10-27 Det blev en riktig nagelbitare när LHK:s damer slog gästande Kropps med uddamålet, 27-26 (14-13).
Lysekil var illa ute, underläge med två bollar med mindre än tre minuter kvar att spela, plus en utvisning. Men här var det inga nerver som dallrade. Med både tur och skicklighet redde man till publikens stora jubel ut stormen.
Målskyttar LHK:

Amelie Olsson 5, Johanna Carlgren 5, Theresa Claesson Andreasson 4 (2), Anna Berndtsson 4 (1), Maria Molin 3, Emma Svensson 2, Fanny Govik 2, Cajsa Byström och Angelica Hermansson

Det blev en match där lagen följdes åt i stort sett under hela matchen. Visserligen fick LHK bästa starten, ledning med 3-0, men därefter så var skillnaden mellan lagen sällan mer än ett mål. Från halvtidsresultatet 14-13 så var det först vid ställningen 24-26, med tre minuter kvar, som marginalen var större än ett mål.
– Då var vi illa ute, konstaterar tränaren Anders Johansson.

“En skön seger”
Det blev en händelserik avslutning. Efter att lagledaren Curt Bergman hade fått en varning, drog även Anders Johansson på sig en varning för protest. Därmed drabbades hemmalaget av en utvisning i ett utsatt läge. Men LHK-tjejerna gav inte upp. Målvakten Emma Persson räddade en straff, och med en dryg minut kvar kunde Johanna Carlgren sätta dit 27-26. Kropps fick en chans till, men Emma Persson var nu igång på allvar i målet och räddade igen.
– En skön seger. Jag tror knappast att det är det här laget som Kropps har åkt runt och förlorat med, säger Anders Johansson.
Unga Amelie Olsson fick priset som hemmalagets bästa spelare.
– Amelie kom igång bra idag, kul att se. Jag tycker att alla skötte sig bra, det här var en lagseger, avslutar Anders Johansson.