Annika Hellqvist, ansvarig säljare av el vid LEVA i Lysekil och Jörgen Lennartsson, marknadsansvarig vid LEVA, behöver inte oroa sig för regeringens skärpta krav på elhandelsbolagen när det gäller dyra så kallade anvisningsavtal. ”Vi har inga sådana avtal”, slår de fast.

LEVA sade nej till dyrare elavtal

Regeringen sätter press på många elbolag

2016-10-07 Nu sätter regeringen press på de svenska elbolagen att tydligt redovisa priserna på dyrare så kallade anvisningsavtal.
Men LEVA i Lysekil som började sälja el för drygt ett år sedan valde redan från början att inte ha några sådana avtal.
– De kunder som inte gjort ett aktivt val får det vi kallar LEVA lokalpris som är samma som vårt vanliga rörliga pris, säger Jörgen Lennartsson, marknadsansvarig vid LEVA, och Annika Hellqvist, ansvarig säljare av el vid LEVA.

I slutet av 90-talet avreglerades elmarknaden och i samband med det infördes så kallade anvisningsavtal, även kallade tillsvidareavtal.

Kännetecknande för dessa avtal, som gäller om en kund inte gör något aktivt val av elavtal, är att de för det allra mesta är 20-30 procent dyrare än ett avtal som kunden själv valt.

Många elhandelsbolag har haft dessa avtal och under årens lopp tjänat en hel del pengar på kunder som av olika anledningar inte…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv