Nu har LEVA i Lysekil undertecknat ett avtal om att köpa el från vindkraftkooperativen på Sivik. Avtalet träder i kraft 1 december. ”Vår ambition är att öka andelen av lokal förnyelsebar el och vi ser gärna att vi kan utöka produktionen i samarbete med befintliga lokala leverantörer, säger Susanne Malm, vd vid LEVA i Lysekil, och marknadsansvarige vid LEVA Jörgen Lennartsson. I mitten Christer Larsson, som representerar de kooperativa vindkraftsföreningarna på Sivik.

LEVA har skrivit avtal om vindkraft från Sivik-verken

”Vi vill ha ännu mer lokalproducerad el”

2016-11-15 Nu satsar LEVA i Lysekil ännu mer på att sälja lokalt producerad el till sina kunder. På fredagen undertecknade LEVA ett avtal om elleveranser från de kooperativa vindkraftsföreningarna på Sivik.
– Vår ambition är att öka andelen av lokal förnyelsebar el, säger Susanne Malm, vd vid LEVA i Lysekil.

För ett och ett halvt år sedan började LEVA sälja lokalt producerad el till sina kunder. Denna el kommer från de egna vindkraftverken Elving och Elvira i Humlekärr. Dessa två kraftverk har ökat produktionen med tio procent per år sedan 2013.

– Men vi behöver mer lokalproducerad el och därför har vi tagit kontakt med Christer Larsson i de kooperativa föreningarna som har vindkraftverk på Sivik…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv