Storfläckig rödhaj är en av alla arter som håller till i akvarierna på Havets Hus och som man kan se under påsklovet.

Lekfull påsk på Havets Hus

2022-04-10 I samband med påsklovsveckor blir det lekfulla aktiviteter på Havets Hus i Lysekil. Mellan den 9 och 24 april är det ett dagsprogram med bland annat guidning, dagens matning, klappa havet och pysselbord.

Så här års spirar kärleken i havet, fiskar leker och med lite tur kan man få syn på fiskarnas lek även i det publika akvariet.
Havets Hus visar djur och växter från Västerhavet. Vägen börjar vid havens barnkammare. De grunda vikar som är särskilt viktiga livsmiljöer i havet och som myllrar av liv. Här finns gott om mat och skydd för rovdjur bland tångruskor och ålgräs. Läppfiskhanarna är extra färggranna på våren för att locka till sig honor och leken kan börja när som helst. I Gullmarssalen visas kortare marinbiologiska filmer och ibland är det frågesport.
Haj med stora fläckar
Längre in finns arter och miljöer från djupare vattenområden, med storfläckig rödhaj och hummer. De största hälleflundrorna finns med torskar och knaggrockor i tunnelakvariet, som avslutar färden genom Västerhavet.
I dagsprogrammet finns möjlighet att vara med vid matning av djuren eller att känna på krabbor och sjöstjärnor i klappakvariet, berättar Havets Hus i ett pressmeddelande.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv