Lastbil tappade last med sill – stoppar trafiken på väg 162

2019-08-14 Vid tjugo över nio kom ett larm in till räddningstjänsten om lösa föremål på vägbanan. Det skulle visa sig vara en del av 48 tunnor sill som öppnats i samband med att en lastbil fått göra en kraftig inbromsning vid Brodalen, Lysekils kommun.

Enligt Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänst, uppger att räddningstjänsten finns på platsen för att spola rent vägbanan och hänvisar till mer information om ärendet till Trafikverket.

På Trafikverkets hemsida står det att väg 162 har framkomlighetsproblem i samband med att en lastbil tappat sin last med sill på vägbanan.

Olyckan har skett i närheten av Preemmacken i Brodalen och det märktes på lukten var olyckan skett.

– När jag kom ned för backen mot korsningen mot Sämsta så började lukten av sill komma till mig och strax därefter syntes lastbilen och räddningstjänsten vid infarten till Preem, säger Linus Nilsson, reporter på plats.

Lysekilspostens reporter på plats uppger att båda vägbanorna har sill över sig och att ett antal personer håller på att flytta silltunnor med hjälp av en traktor samtidigt som räddningstjänsten har en enhet på platsen som spolar vägbanan ren från sillen.

Trafikverket uppger att vägen ska vara återställd till klockan 12.00 på sin hemsida om allt går som planerat. Trafiken leds under uppröjningsarbetet via Brodalen.

Enligt trafikverket är väg 162 nu åter öppen för trafik.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv