tisdag
9 augusti, 2022
v32
Efter detta har lokalen använts till jourbutik, tidningsexpeditioner i omgångar och senast Västsvensk tidningsdistribution. Lokalen köptes 2019 av nuvarande ägaren som sett till att erforderliga renovering gjorts. På lördagen exakt 07.24 på morgonen slog Slättens bageri upp portarna för sin nypremiär. Alla som önskar fick nu möjligheter att inhandla färskt bröd att ha till morgonfrukosten eller för att ta med till arbetet. Kö utåt gatan Kön sträckte sig en bra bit utåt gatan. Bland bröden finns källarfranska, surdegsfranska, grekiskt bröd, sesamlevain snoddas och valnötsbröd. Naturligtvis finns det också kaffe eller dricka att inhandla.Varje vecka erbjudes Veckans bulle eller Veckans fralla. Någon ugn finns inte i lokalen utan brödet kommer från en person som bakar på distans. Fortfarande efter cirka en timme, när vi från tidningen gav oss av, var det lång kö till butiken. Bageriet drivs av far och son, Martin och Alexander Bargel, vilka håller öppet på förmiddagarna till 11.24. Martin har sedan andra uppgifter att ombesörja och Alexander har sin skola. Just nu håller familjen på att iordningsställa för att kunna bo bakom bageriet, på Bagarstigen.

Lång kö till nypremiär för Slättens bageri

2022-07-04 + När många, särskilt något äldre personer i Lysekil, talar om Slätten, minns man främst fotbollslaget, men så också Slättens bageri. Bageriet startades av Emil Larsson 1924 och drevs fram till cirka början av 70-talet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.

Annons