Landskamper i Bohuslän

Skärhamn, Kungshamn och Brastad arrangerar flicklandskamper

2021-09-17 Imorgon lördag spelas det landskamp på Kungshamnsvallen när Sverige F16 tar emot Norge i en trenationsturnering.

Det är både flickor 15 och 16 som är på besök i Bohuslän. Matcherna spelas i Brastad, Kungshamn och Skärhamn.  I tisdags spelade F16 mot Tyskland på Tjörns Sparbank Arena i Skärhamn, en match som slutade 5-1 till Tyskland inför 307 åskådare.

– Vi fick förfrågan från Svenska Fotbollsförbundet och Bohusläns FF om vi ville arrangera landskamper och då bestämde styrelsen att säga ja till det. Sen har de varit här och tittat på arenan och vi har haft flera möte för att planera allting, säger Britt Larsson på kansliet hos Kungshamn.

Fortfarande restriktioner

Med tanke på att restriktionerna fortfarande är kvar fram till 29 september har det behövts att man delat upp arenan i röda zoner där folk inte får lov att sitta.

– Vi är väl runt 35-40 stycken som kommer jobba med detta för att få allting att fungera under matcherna. Som max får vi ha 600 personer i publiken och det hoppas vi verkligen på.

– Vi tycker det är jättekul att få arrangera landskamper och särskilt när det gäller flickfotboll. Det är viktigt att visa upp tjejfotboll, menar Britt.

Matchschema

Lördag 18 sep 13.00 Sverige – Norge F16
Kungshamnsvallen, Kungshamn

Onsdag 22 sep 18.00 Sverige – Norge F15
Kungshamnsvallen, Kungshamn

Fredag 24 sep 13.00 Sverige – Norge F15
Brastad Arena, Brastad

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv