Samuel Wolfbrandt stod för Lysekils enda mål i 1-1-matchen hemma mot Svenshögen.

LAIK knep en pinne på hemmaplan

Kungshamn besegrade Lane – Munkedal föll stort mot Henån

2015-03-02 Under helgen har DM-spelet rullat vidare.
Kungshamn vann, Lysekil kryssade och Munkedal förlorade stort.

Under lördagen, på Kronbergsvallens konstgräs, tog LAIK emot Svenshögen för Lysekilslagets andra match i årets DM.

Hemmalaget tog ledningen efter en kvart genom Samuel Wolfbrandt. Gästerna från Stenungsund kvitterade dock till 1-1 med halvtimmen kvar av matchen. Resultatet stod sig matchen ut.

– Vi var det bättre laget och borde ha vunnit. Svenshögen låg lågt i försvarsspelet med hela laget på egen planhalva och fokuserade på kontringar. Det är svårt att möta såna lag, säger LAIK-tränaren Jörgen Öbom.

Du är ny på tränarposten, hur vill du att Lysekil ska spela sin fotboll?
– Jag vill att vi ska spela fotboll och inte bara tjonga bollen. Vi ska börja bakifrån och rulla runt med tålamod och hitta lägena. Det tar ett tag innan ett nytt spelsätt sätter sig, men vi har en och en halv månad kvar till säsongsstart och det börjar sätta sig, säger Jörgen Öbom.

Fem mil norrut, på Kungshamnsvallen tog KIF emot IFK Lane i deras DM-debut för året. Hemmalaget avgick med segern 2-1. Kungshamns mål prickades in av Sebastian Persson och Jesper Lindskog.

På Tavlebordsvallen i Henån drabbade två tippade topplag i division 5 samman. Henåns IF tog emot Munkedals IF. Tyvärr för Munkedals del var det HIF som imponerade. Matchen slutade hela 7-3 till Orustlaget. MIF:s mål gjordes av Martin Jonasson, Alexander Karlsson och David Reuterberg.

Foto: Lennart Hård

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv