”Förhoppningsvis kan jag inspirera andra till att inte bara prata, utan aktivt hjälpa till med att hålla vår natur ren. Vi kan inte bara sitta och klaga på kommunen, vi vet att de har svårt med ekonomin. Det allra bästa hade varit om både kommunen och invånarna ställde upp, på det bästa sättet man kan. Tänk att kunna marknadsföra Lysekil som Sveriges renaste kommun, vilken fin reklam det hade varit”, säger Lahoussine.

Lahoussine Ganna städar klippor – hoppas kunna inspirera andra

”Tänk att kunna marknadsföra Lysekil som Sveriges renaste kommun – vilken bra reklam”

2015-03-25 Han hyllas på sociala medier.
Men han vill absolut inte kallas för en hjälte.
– Jag vill göra något bra för Lysekil och för naturen. Förhoppningsvis kan jag inspirera andra till att vara mer rädda om vår fina kustmiljö.

Det säger Lahoussine Ganna som under ett antal dagar har tömt klipporna runt kramkistan i Stångehuvud på skräp.

– Det var när jag och min sambo, Kristina Netshagen, var ute och promenerade på klipporna som jag såg hur mycket skräp det fanns där. Jag är en naturmänniska och bestämde mig för att göra någonting åt det. Ofta så pratar vi bara om hur illa det ser ut, men jag ville inte bara snacka, jag ville se handling.

Lahoussine Ganna från Marocko är 45 år. Han har bott i Italien i 15 år innan han för 1 ½ år sedan flyttade till Lysekil.

När sambon Kristina lade upp en bild på Lahoussine tillsammans med massor av svarta soppåsar fyllda med skräp samt en beskrivning av vad han gjorde så lät inte kommentarerna vänta på sig.

Läs mer i papperstidningen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv