Baren, byggd 1971, får vara kvar när Mikael Saving totalrenoverar före detta Pub Lokus.

Lägger fokus på hotellverksamheten

Om allt hamnar rätt så blir det 13 dubbelrum – Gamla Pub Lokus totalrenoveras

2016-01-30 Pub Lokus blir hotell.
Just nu har entreprenören Mikael Saving blåst ut stora delar av byggnaden. Huvudbyggnaden hoppas han står klar i maj. Men det finns även långtgående planer för den intilliggande byggnaden.
– Att sitta och slå dank är inte min grej. Jag gillar att vara igång, säger Mikael om det senaste projektet som han och sambon Yvonne Hermansson har tagit sig an.

Köket är intakt. Baren likaså. I övrigt är det just nu inte mycket som är sig likt på före detta Pub Lokus.

– Visst är det så att jag ser mycket gamla goda Pub Lokus i det här huset. Vem vet, kanske blir det ett namn som klingar väldigt lika när allt står klart, säger Mikael.

Tog över i november

Det var i november 2015 som man tog över. Om allt går enligt planerna så har man investerat ett antal miljoner kronor när projektet står klart. Då ska det finnas en nyrenoverad huvudbyggnad, med fem hotellrum. Byggnaden intill ska rivas och ersättas med en fastighet som rymmer åtta rum. Om och när alla tillstånd ligger klara på bordet.

– Jag vill poängtera att detta är våra planer och att alla tillstånd inte är på plats ännu.  Det finns inget bygglov klart men jag har pratat med grannar och kommunens tjänstemän. Vi hoppas och tror att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv