Lägeskoll inför Viking – Rönnängs IK

2021-10-28 Efter en vecka utan matcher har Viking fått tillbaka flera spelare som varit sjuka och avstängda.

Förra fredagen kom säsongens tredje förlust Viking som såg sig besegrade med 6-3 mot Rönnängs IK. Precis som i de inledande matcherna kom ett tidigt baklängesmål, ett underläge som Viking snabbt vände. Men Rönnängs kom tillbaka och ledde med 4-2 efter första perioden.

– Det var ingen bra insats, det är inte godkänt att ligga under 4-2 när vi leder matchen efter knappt tio minuter. Vi måste vara mer bestämda i första perioden, menar Tapio Vihma.

Hur har snacket gått i laget efter den senaste matchen?

– Alla känner att det var en medioker insats och vi måste upp i nivå om vi ska ta poäng i fortsättningen. Serien är väldigt jämn och många lag krigar om platser i Alltrean, så vi måste spela bättre för att nå dit.

Truppen har präglats av skador, sjukdomar och avstängningar men till fredagens match är flera spelare tillgängliga igen. 

– Alex (Eriksson), Linus (Nielsen) och Dennis (Andersson) är alla tillbaka. Alexander Rehnström är fortfarande skadad, och samma gäller för Johan Granath.

Ni har haft spelledigt en vecka, hur har träningarna sett ut?

– Vi körde väldigt intensivt både under måndagen och onsdagen men idag (torsdag) tar vi det lite lugnare för att inte riskera något. Det blir en del teknik och mycket avslut, sen fokuserar vi på att förbättra vårt power play-spel.

 

 

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv