Från den 24 juli till den 2 augusti blir det extra mycket tennis i Lysekil då Gullmaren CentreCourt arrangerar BDO-Open. Sebastian och Dag Jönsson höll i trådarna förra året. Arkivfoto: Magnus Svensson

Laddar för ny tennisvecka

GCC inför prispengar i seniorklassen – ”Vässar till tävlingen”

2015-03-04 Förra året dubblades antalet deltagare i tennisveckan.
I år heter tävlingen BDO-Open och samtidigt med namnändringen höjer man statusen och inför prispengar i seniorklassen.
– Det är vårt strå till stacken. Tillsammans med Ulf Lundell, seglingarna och många andra sköna arrangemang så tror jag på en kanonsommar för Lysekil, säger Dag Jönsson i Gullmaren CentreCourt.

SEB-Open som tävlingen hette förra året härstammar från den populära tennisveckan som under många år lockade tennisspelare till Lysekil. Det är nu över 90 år sedan den första tennisveckan hölls. Sedan dess har det spelats tennis i Lysekil, i någon form, varje sommar. Nytt för fjolårets tävling var att även seniorer var med och tävlade.

Ökningen av antalet deltagare har de senaste åren varit explosionsartad.

– Vi nästan dubblade antalet spelare förra sommaren. Att vi skulle dubbla i år igen tror jag inte, det är näst intill omöjligt. Men prispengarna i seniorklassen gör att vi vässar till tävlingen lite extra och att den får en högre status. Det i sin tur hoppas jag kunna locka fler, både juniorer och seniorer, både damer och herrar, säger Dag Jönsson, tränare i GCC.

Läget lockar

I år har tävlingen bytt namn och heter BDO-Open. Dag Jönsson tror att sig veta en av anledningarna till att många vill komma till Lysekil och spela tennis på sommaren.

– Det är bland annat läget som spelar in. Tennisbanorna ligger bra och i Lysekil är det nära till allt. Det är inte många städer som slår Lysekil på sommaren, avslutar Dag Jönsson, som redan nu, liksom många andra, längtar efter sommaren.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv