Lada brann ned utanför Hedekas – branden spred sig till skogs

2018-05-28 En lada brann ned till grunden utanför Hedekas på lördagen. Elden spred sig till skogen, men brandkåren var snabbt på plats och förhindrade att branden spred sig.

Klockan var 13.07 när SOS Alarm fick larm om en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling i en lada i Hede. Det fanns inga djur i byggnaden, men gasflaskor som fanns i byggnaden ska ha exploderat i samband med branden. Elden hade även spridit sig till ett vedskjul, men boningshuset klarade sig.
Räddningstjänsten från flera olika stationer, bland annat Hedekas, Munkedal, Uddevalla och Brastad, kallades dit för att bekämpa elden.
Skogsbrandflyget kopplades också in eftersom det var mycket torrt i markerna och man inte ville att det skulle uppstå någon skogsbrand.
– När vi kommer fram är ladugården nästan nedbrunnen, däremot har det tagit sig på några ställen inne i skogen, säger Lars Samuelsson vid Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.
Området spärrades av och en rädddningsstyrka stannade kvar för att bevaka området under natten så inte branden blossade upp igen.
I nuläget är det oklart varför det började brinna. Enligt polisens presstalesman finns inga misstankar om något brott.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv