Kvalspel för Munkedals IF

2019-10-02 Munkedals IF hade avgörandet i sina egna händer inför den sista omgången. Seger skulle innebära antingen serievinst eller kvalspel. Poängtapp att säsongen var över.

Högsäters GF stod för motståndet på Färgelandas konstgräsplan och det var gästerna som inledde bäst. Laget skapade en del möjligheter men hemmalaget stod emot bra och pressade Munkedal under stora delar av matchen.
– Vi startade bra första 10-15 minuterna, tyckte Sven-Eric Ohlsson.
Munkedals chansövertag gav till slut utdelning, Erik Andreasson överlistade hemmalagets målvakt efter en halvtimmes spel och det såg ut som att Munkedal var på väg att befästa sin andraplats och säkra kvalspelet.
– När vi gjorde 1-0 så kändes det som att vi skulle lösa det hela, sa Sven-Eric Ohlsson.
Men bara någon minut senare kom kvitteringen när Högsäter fick en frispark strax utanför straffområdet och den gick rakt in i målet bakom Magnus Adamsson.

Tredje plats i paus

Därmed var ställningen 1-1 i paus och just då låg Munkedal bara trea i tabellen i och med att Kungshamn hade ledningen borta mot Viken.
– Vi skapade flera bra lägen och hade två i målramen i första halvlek men bollen ville inte in, sa Sven-Eric Ohlsson.
I den andra halvleken fortsatte Munkedal skapa chanser men hade svårt att få till det i avslutningsögonblicken och det dröjde ända till den 74:de minuten innan Lukas Bäckström kunde frälsa Munkedal med sitt 2-1 mål.
– Andra halvlek startar vi återigen bra. Vi har två i ramen även i den andra halvleken men bollen ville inte in och vi hade lite svårt att hantera ljuset på planen, framför allt i avslutningslägena, sa Sven-Eric Ohlsson.

På lördag inleds kvalet

tällningen stod sig matchen ut och eftersom Bengtsfors vann så slutar Munkedal på andra plats i tabellen, precis som förra säsongen.
Nu på lördag inleds kvalspelet till division tre när Munkedal tar emot Jonsered på Munkedals IP i den första omgången. Därefter väntar bortamatcher mot IFK Skövde och KF Velebit de kommande två helgerna.
– Det blir en kul avslutning på säsongen med början klockan 14 på lördag i Munkedal, sedan har vi två matcher borta. Nu kvalade vi förra året också men det känns som vi är bättre rustade för det den här gången och vi tror vi kan konkurrera med alla lagen i kvalet även om det kommer bli tufft. Vi går in i det med öppet sinne och tar det match för match, avslutade Sven-Eric Ohlsson

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv