Kustbevakningen visade handlingskraft

Mystisk dumpning från lastfartyg visade sig vara snö och is

2018-03-25 Kustbevakningen i Lysekil fick larm om att det dumpades mystiska saker från ett lastfartyg i Uddevalla i söndags, men det visade sig vara snö och is som skeppades i havet.

Det var vid 09.30-tiden i söndags som en privatperson tipsade Kustbevakningens ledningscentral om att ”svarta sopsäckar dumpades från ett lastfartyg i Uddevalla och sjönk till botten”. Ledningscentralen kunde inte utesluta att det handlade om narkotika eller något annat smugglingsbrott, utan mobiliserade alla tänkbara resurser.

Stor insats mobiliserades
Inom 1,5 timme från observation till insats på plats, var både flyg och sjöresurser på plats. Kustbevakningen ryckte ut med en snabbgående ribb-båt från Lysekil, samt en dykgrupp.
Strax därefter infann sig även ett av Kustbevakningens flygplan i luften över området, vilket med sina sensorer kunde identifiera att det som skedde ombord på lastfartyget inte var något farligt eller felaktigt, utan att det var skrovet som rensades från is och snö, som förbereddes inför att fartyget skulle in till kaj. Kustbevakningen visade dock med eftertryck att det snabbt finns resurser att tillgå i händelse av skarpa larm.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv