Edvin Borén och Hampus Andersson som startade Thavs tidigare i år.

Kusinerna hyr ut båtar i Bastevik

Tonåringarna tog saken i egna händer - startade egen båtuthyrning

2021-08-03 Vill du se allt det vackra Lysekil har att erbjuda kan du numera enkelt hyra båtar av Thavs som startades av två kusiner tidigare i år.

Kusinerna Edvin Borén och Hampus Andersson startade tidigare i år båtuthyrningen Thavs, som ligger i Bastevik. De båda brinner för sjölivet i Bohuslän och erbjuder både båtuthyrning och skärgårdsservice.

– Det vi gör på Thavs är att vi hyr ut mindre ekor till folk som vill ut på havet. Man behöver inte någon vidare båtkunskap eller något liknande, och vi erbjuder rimliga priser.

Hur kom ni på den här idén?

– Det finns inte några ställen att hyra båtar i närheten av Lysekil, så vi kände att det vore klockrent för de som bor här under sommaren, säger Edvin Borén.

Sammanlagt finns det fyra båtar att hyra, och de berättar att det varit många bokningar under sommaren.

– Det är många som hyr, vi har fått mellan ungefär 60 bokningar under sommaren men nu när det har varit regnigt har en del avbokat. 

Thavs har inte funnits särskilt länge, men kusinerna har redan börjat planera för framtiden.

– Vi vill utvidga oss och ha fler och fräschare båtar, med lite bättre motorer. Vi känner att det kan bli ännu större eftersom det kommer fler och fler turister varje år. Med tanke på pandemin har svenskarna börjat turista mer inom landet. Dessutom har vi planer på att åka ut med färska frallor och andra förnödenheter till de närliggande öarna.

Det är inte bara turister som kommer från olika delar av landet, jag får även berättat för mig att både tyskar och flera personer från Nederländerna har hittat till Thavs under sommaren.

Hur marknadsför ni er?

– Vi har fått hjälp av turistbyrån här i Lysekil, men vi har även fixat så att vi finns på Google Maps. Söker man på vårt namn eller ”båtuthyrning” dyker vi upp!

Hur länge går det att hyra båtar?

– Vi håller på så länge det finns intresse. Är det fint väder i september kan vi hålla på en bit in på hösten. Allt beror på vädret och hur stor efterfrågan är.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv