Kungshamns Pro firade 80-plussare

2014-11-18 Nära hundrafemtio inbjudna och nästan lika många närvarande när Kungshamns Pro bjöd in alla sina 80-plussare till en fin och rolig föradventsfest i Kungshamns Folkets hus.
Många här inne hade erfarenhet från skarpsill, som ju nu står på tapeten för många fiskebåtar inför julens inläggningar i fabrikerna, men plommonspäckad fläskkarré får istället också yngre att snabbt önska sig uppnå åldern för medlemskap!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leif Åsberg hälsade som nöjd ordförande alla hjärtligt välkomna och sen blev det allsång ur häftena så det stod härliga till.

Sång och glädje

Det blev visor av Evert Taube förstås, men också Owe Thörnqvist och Rune Viking Svenssons sånger om Abbaflickornas fröjder fick taket att lyfta i detta Möjligheternas hus, som Folkets hus kallar sig i god vänskapskonkurrens med kollegan i Hunnebostrand, som döpt om sig till kulturhuset Hav och Land.
Kerstin Lorentzon höll särskilt fram kvällens äldsta, Britt Rosén, som född 1917 är jämnårig med framlidne konstnestorn Arne Isacsson och ryska revolutionen.

Kura skymning vankas

Olle Mattsson, Krister Hahne och Marianne Gustafsson nyttjade diskborstarna ute i köket så de nästan dansade i vaskarna medan porslinet blev rent efter karrén inför tårtan och kaffet som följde och med Pro-gängets organisation flöt hela eftermiddagen och kvällen raskt och smidigt.
Folke Havik och Sture Karlsson, Bo Antonsson och Sven Sundbladh, alla gladde sig liksom herrskapet Rönnblom medan Berny Hedberg, Sonja Arvidsson och Irma Efraimsson trivdes och näst­an sjöng i kanon om Calle Schewen och Rönnerdahl.
Serveringsgänget Siv Karlsson, Anita Åsberg och Kerstin Lorentzon kunde pusta ut liksom Gunilla Mattsson.
Snart vankas kura skymningsfest här hos Pro och i december kommer Lucia och sjunger som vanligt om programmet håller och det gör det, för Kungshamns Pro ser alltid till att det är ordning och reda i vad man gör och tar åt sig.

Publicerad:
Nyhetsarkiv