Daniel Nordström och Diana Öhrberg är båda drivande i projektet med ett idrottsfritids i Kungshamn. Den 6 december startar verksamheten. Foto: Mattias Modéen

Kungshamns IF öppnar idrottsfritids

ny social mötesplats för Sotenäsungdomar

2021-11-26 Ett nyetablerat idrottsfritids öppnar i Kungshamn den 6 december. Det är Kungshamns IF som ligger bakom satsningen.

– Vi vill hitta alternativa vägar till att locka barn och ungdomar att börja röra på sig och idrotta, säger Daniel Nordström, som ligger bakom idén och är en av flera personer som är engagerad i projektet.
Syftet med idrottsfritids är inte i första hand att locka barn- och ungdomar att börja tävlingsidrotta. Det handlar istället om att erbjuda en social mötesplats, med olika möjligheter att idrotta och röra på sig.

Flera olika aktiviteter
– Aktiviteterna kommer att variera beroende på vilka som är på plats. Det kommer att vara fokus på det sociala och det kommer att vara spontanidrott i form av allt från fotboll till judo, men också biljard och brädspel. Vi ska även fungera som en social mötesplats där man till exempel kan spela TV-spel eller baka julbak, säger Diana Öhrberg, även hon med i Kungshamns IF och engagerad i projektet.
Själva projektet riktar sig i första hand till barn- och ungdomar från årskurs 3 till 9.
– Det är ungefär i den åldern barn slutar att vara på fritids och då vill vi möta upp de här barnen och ungdomarna genom att erbjuda aktiviteter till dem, säger Diana Öhrberg.

Projekt i tre delar
Men projektet är egentligen bredare än så. Det är tredelat och förutom att vara en mötesplats med flera evenemangsformer för barn- och ungdomar, handlar det även om att få fler vuxna att engagera sig för barn- och ungdomar och att skapa en mötesplats över generationsgränserna.
­– Vi hoppas att fler har lust att engagera sig vårt idrottsfritids, för att göra skillnad för våra barn och ungdomar i kommunen. Vi hoppas att det finns vardagshjältar som vill bidra med sin tid, säger Petra Karlsson, även hon med i projektgruppen.
Idrottsfritids skulle egentligen ha startat i början av det här året, men corona kom emellan.
– Men nu kan vi äntligen köra i gång, säger Daniel Nordström, som ser fram emot öppnandet den 6 december.
Kungshamns IF är sedan flera år tillbaka en idrottsförening med fokus på breddidrott. Projektet med idrottsfritids är en del i den idrottsprofilen. Det sträcker sig fram till i vår och sker främst genom ideellt engagemang. Men det finns förhoppningar om att senare kunna bemanna verksamheten med anställd personal.
Projektet drivs av Kungshamns IF ihop med Sotenäs kommun och Leader Bohuskusten som medfinansiärer.

Publicerad: Uppdaterad:
Mattias Modéen,
Annons
Nyhetsarkiv