Björn Syversen har varit het på försäsongen. En fotskada sätter dock ett litet frågetecken till hans medverkan i helgens premiärmatch, men Magnus ”Fimpen” Olsson tror att Syversen kommer till spel. ”Björn räknar jag med. Han är en hårding och den senaste rapporten var ändå ganska positiv”, säger KIF-tränaren. Arkivfoto: Lennart Hård

Kungshamn och Munkedal laddar för premiären i fyran

Sven-Eric ”Svea” Ohlsson säker på sin sak: ”KIF får naturligtvis bära favoritskapet”

2016-04-15 – På lördag smäller det.
Orden kommer från Munkedal Ultras och det är seriepremiären mot Kungshamns IF som man syftar på.

Den lokala fotbollen drar igång i helgen och i fotbollens division 4 väntar flera heta derbyn.

Den första omgångens hetaste derby hittar vi dock inte i vårt område. Det är IFK Åmål mot IF Viken. Åmål har gått från division 2 till 4 på två år och får alltså möta ärkerivalen Viken i första omgången. Räkna med mycket känslor och hårda tag i det mötet.
Frågetecken kring planen
Men mycket kämpa lär det även bli när Munkedal bjuder in Kungshamn till match. Vädrets makter verkar inte vara med fotbollslagen och röster har höjts gällande planen. Om den kommer att vara i speldugligt skick. Men om Munkedals IP är spelklar så är det två taggade lag som gör entré.

– Vi förlorade mot Kungshamn med 3-1 i DM, på bortaplan, men vi är fyllda med tillförsikt inför premiären. KIF får naturligtvis bära favoritskapet, men vi siktar på seger. Vi har bra spelare på planen men ett minus är att vi ännu inte är riktigt samspelta, inte minst i backlinjen, säger Munkedals tränare Sven-Eric ”Svea” Ohlsson.

MIF:s centrala mittfältare Anton Hansson kommer inte att spela på grund av en bristning. I övrigt kommer ett par förväntade startspelare att återfinnas på bänken då de inte är ikapp med träningen…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv