Marie Svärds bästa råd för att genomföra Vasaloppet: ”Ta det lugnt och fint. Visst, målet är långt bort, men när du klarat hälften då börjar du närma dig. Försök att se loppet som ett dagsverke”, säger hon. Foto: Privat

”Kul att slita i nio timmar”

Marie Svärd debuterar i Vasaloppet – tycker fler kvinnor från Lysekil borde testa

2016-03-04 Bara två kvinnor från Lysekil ska åka Vasaloppet i år.
En av dem är Marie Svärd.
– Jag är den typiska medelmåttan, men jag klarar av att åka länge, säger hon.

Enligt Vasaloppets startlista ska sexton män och två kvinnor från Lysekils kommun åka världens längsta, äldsta och största skidtävling på söndag.

När Marie Svärd står där i startfållan i Sälen, då ger hon sig ut för sitt första Vasalopp någonsin. Samtidigt hade hon hoppats att få sällskap av fler kvinnor från Lysekil. Utöver henne själv är det bara Gunvor Skoogh som ska åka.

– Jag vet att det finns många duktiga kvinnor med bra kondition i Lysekil Skid & Löparförening. Men jag tror att flera är lite för blygsamma inför sin egen förmåga, säger Marie Svärd.

Fler klarar av loppet

Hon förmodar också att kvinnor inte anmäler sig till Vasa­loppet om de inte tror att de kan genomföra loppet. Marie Svärds reflektion är att en del av nybörjarna bland ­männen har en inställning likt: ”det här ska nog gå bra”…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv