Kryssningsfartyget M/S Nautica gled in i Lysekil på fredagsmorgonen. Foto: Hanna Johansson

Kryssningsfartyget har anlänt

M/S Nautica har cirka 700 resenärer och 400 besättningsmän

2015-08-07 M/S Nautica gled in i Lysekil tidigt på fredagsmorgonen.
Kryssningsfartyget startade sin resa i Köpenhamn och fortsätter sedan till Norge och Ryssland innan de återvänder till södra Skandinavien. Lysekil ligger som näst sista stopp innan Oslo där gästerna mönstrar av. M/s Nautica liksom förra årets m/s Marina tillhör Oceania Cruises.

Framförhållningen runt ett besök av den här digniteten är lång. Planeringen för stoppet i Lysekil är minutiös och aktiviteterna kommer att vara väl förberedda. Fartyget kommer närmast från Ahlborg och innan hon går vidare mot Oslo väntar ett stopp vid Grötö Rev mellan kl.8.00 och 19.00 idag fredag.Under den tiden har de närmare 700 gästerna möjlighet att boka in sig på en rad aktiviteter i Lysekil med omnejd. De kan boka en kulturhistorisk guidning på cykel, stadsvandring med besök på Havets Hus, sälsafari, kultur och konsttur eller en båttur med besök på Skaftö.Lysekils hamn startades för över 100 år sedan av stadens handelsmän och har fått äran att ta emot flera kryssningsfartyg tidigare bl.a. ett av världens största seglande kryssningsfartyg Star Flyer som gästade hamnen i maj 2012.

-Vi lärde oss mycket vid m/s Marinas besök och har under året fortsatt att finslipa alla detaljer inför detta besök, säger Tor Carlsen, VD för Lysekils Hamn AB.

Maria Jämting ansvarig för Lysekils Turistbyrå tillägger:

– Vi är oerhört glada över att vi återigen får representera Sverige på detta sätt. Reaktionerna från förra årets besök var mycket positiva så vi vet att vi är ett mycket uppskattat besöksmål för våra kryssningsresenärer.

Tor och Maria konstaterar att Lysekil har etablerat sig som en kryssningshamn i liten skala och kan glädja sig åt att man redan nu ser ett stort intresse för nya anlöp under 2016. Dessutom har hamnen svarat på flera nya förfrågningar från rederier som visat intresse för att komma till Lysekil.

 

Fakta om fartyget

Rederi: Oceania Cruises

Registreringsland: Marshall Islands

Längd: 181 m

Ant. hytter: 342

Antal restauranger: 8

Ant. passagerare: 684

Ant. besättning: 400

Övrigt: Spa, gym, kasino,

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv