Krönika: Underkänt Stångenäs

“Division 4 är ingen märkvärdig serie”

2015-11-06 Så stod det klart. Samtidigt som Landvetter knep platsen till division 3 så sparkades Stångenäs herrar ur division 4. Man kan diskutera upplägget i seriesystemet hur mycket som helst. Ska en halv serie (sex lag) verkligen kunna försvinna på ett år? Men hur man än vänder och vrider på det, så får nog Stångenäs förehavande i årets fyra placeras in under fliken fiaskon.

Jag är gammaldags av mig. Fotboll ska spelas på naturgräs. Konstgräs ska endast användas på försäsong och, i nödfall, när väderleken ställer till det för spel på ”riktiga” fotbollsplaner. Ändå måste jag säga att jag gillade mycket av det jag såg på Brastad Arena för ett par år sedan. Där fanns kunskap, energi, träningsvillighet och, det kanske viktigaste av allt, där fanns en hunger på att hela tiden bli bättre. Man skrällde till med en fjärdeplats första året i division 3. Därefter har det gått rakt utför.

Sven-Eric ”Svea” Ohlsson blev på gränsen till helgonförklarad efter sin långa tid i Stångenäs. Men hans sista år blev inte bra. Det blev till och med så dåligt att det kan vara början till slutet. Idag ställs frågan om SAIS ens har ett lag som kan hävda sig i femman nästa år. Med en degradering från division 3 till division 4 och en blytung organisation med två A-lag i seriespel lämnade ”Svea” över till sina efterträdare. Stångenäs hade gått i samma fälla som så många andra klubbar, att överskatta sin egen förmåga. Det räcker inte att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv