Lysekilspostens Joel Hansson skriker ”foooooooore!” till Marcus Kinhults konkurrenter. 19-åringen från Skaftö har alla klubbor i golfbagen för en lång, lång, karriär på världens olika tourer. Foto: Göran Söderqvist

Krönika: Han backpackar med sin golfbag

Sponsorjättens nya kontrakt ger Kinhult pengar och stor trygghet

2016-01-07 Han befinner sig nästan ­tusen mil från Vitsippevägen i Fiskebäckskil.
Ändå är Marcus Kinhult så hemma.
Från och med torsdagen den 7 januari har han världen som sin arbetsplats.

Många 19-åringar som precis gått ut gymnasiet åker ut i världen för att backpacka. De vill se länder och andra kulturer med egna ögon. Marcus Kinhult där­emot, han gör sin egen jorden runt-resa. I resväskan har han packat ner så mycket golf­erfarenhet som bara är möjligt för en 19-åring.

Marcus Kinhults riktiga liv på Europatouren börjar i ­Johannesburg, Sydafrika. När han plockar upp driven ur golfbagen, slår ett par övningslag, koncentrerar sig till tusen och skickar iväg premiärbollen är ett av flera mål uppfyllt.

Han är där han ska vara, även om det gått lite fortare än han själv tänkt. Nu är han bland de stora gossarna som slåss om ära, segrar och gigantiska prissummor.

Hittills har han varit med på tre Europatourtävlingar och ­levererat varje gång. Även om uppståndelsen blev störst under Nordea Masters i Sverige förra året, så gick det bäst i Schweiz två månader senare där han…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv