Krögare bjuder behövande på nylagad julmat två dagar före jul

2022-12-21 Det finns krögare i Lysekil som vill göra något extra för de människor och hushåll som kämpar för att få ihop vardagen och allt vad det innebär. Ett fint exempel på detta är Norra Hamnen 5 och deras samarbetspartner Menigo.

– Vi kommer att skänka mat och erbjuda människor i vårt närområde att hämta mat hos oss torsdagen den 22 december mellan klockan tolv och två, berättar Andreas Sundberg Kleen, som driver NH5 tillsammans med brodern Marcus Sundberg och Micke Koivuhuhta.
– Vi vill gärna bidra till en varmare jul för alla, och den här dagen är till för de människor och familjer, som kämpar med att få ihop sin ekonomi. Vi vill göra någonting med tanke på allt som händer just nu i Sverige och världen.
Nylagad julmat
Det sista julbordet för i år på NH5 ägde rum i söndags och eftersom detta är sex dagar innan jul, har man i år valt ett annat upplägg med helt nylagad julmat.
– Det här är ingenting av det som blir behöver på årets julbord, förutom lite godis. All mat som vi delar ut i år är helt nylagad. Det kommer finnas köttbullar, prinskorvar, julskinka, sill, lax, charkuteriprodukter och en hel del annat.
– Vi tog kontakt med vår matleverantör Menigo och säljaren där nappade på idén och har hjälpt till att fixa mat och produkter från olika varumärken. Sedan lagar vi iordning maten här, berättar Andreas.
Krögarna på NH5 har även kontaktat Lysekils kommun, så att de kan sprida informationen vidare till socialtjänsten, så att deras budskap går fram till alla behövande i samhället.
– Om inte all mat tar slut, så har vi en annan eldsjäl som kör maten till Göteborg för socialt utsatta människor.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv