Kritiserar begränsningar av umgänge med barn

Omsorgen i Sotenäs får kritik av IVO

2019-10-16 Omsorgsnämnden i Sotenäs får allvarlig kritik från IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) för utan lagstöd i en rad fall ha begränsat umgänget mellan barn placerade i familjehem och deras föräldrar.
För barn med LVU-vård saknades beslut om begränsningar som föräldrar motsatte sig och för frivilligt placerade tillämpades villkor parterna var oense om.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv