Några av de som har haft ett finger med i sommarens planering. Fältarbetaren Mattias Berntsson och fritidsledaren Helene Ödegaard sitter bakom Annette Calner (chef för fältarbetarna), fältarbetare Paulina Andersson och Torgny Jansson (chef för fritidsledarna). Nu laddar gänget för en sommar som de hoppas blir kanonbra för kommunens unga.

Kraftsamlar för ett gott sommarlov

Ung i Lysekil – samarbetet som ska ge barn och ungdomar verktygen för en lyckad ledighet

2016-05-20 Sommarlovet närmar sig med stora steg.
Förra årets lösning, med fritidsgården på Gullmarsskolan, blev ingen succé.
Därför kraftsamlar Ung i Lysekil med en aktivitetssommar utöver det vanliga. En satsning på att kommande lov ska bli så bra som möjligt för alla våra ungdomar.

Sommarlovet beskrivs oftast som något odelat fantastiskt. Det är resor, bad, utekvällar och grillkvällar. Sedan är det umgänge med släkt och vänner. Förväntningarna är ibland så stora, nästan gigantiska, att de knappt är realistiska. Ska man utöver det läsa på sociala medier hur fantastiskt alla har det så kan man förstå att sommaren för många även kan vara ångestladdad.

– Sommarlovet är inte bara massa dagar av euforisk lycka för alla. Förutsättningarna för ungdomarna är så olika. Alla har inte möjligheter att resa bort. Alla har inte en vänkrets att umgås med. Det finns de som upplever sommarlovet som något väldigt jobbigt och långtråkigt, säger fritidsledare Helene Ödegaard, från fritidsgården borgen i Gullmarsborg…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv