Kraftig ökning av personer som testar sig för covid-19 i Lysekil

2021-05-03 Det är ”All time high” när det gäller covidtester i Lysekil. Både Närhälsan Lysekil och Capio Läkarhus Lysekil rapporterar om en kraftig ökning av personer som testar sig för covid-19.

Närhälsan börjar vaccinera 55 plus. Capio meddelar också att de kommer att öppna för samma åldersgrupp i denna vecka.
På Capio har antalet tester fördubblats denna vecka och Närhälsan hade på måndagen en toppnotering i antal tester.

Ingen minskning
– Det är svårt att säga om vi har en ökning av sjukdomsfall, men vi ser heller ingen minskning i dagsläget, meddelar både Elin Hansson, chef på Närhälsan och Susanne Thörnblom, verksamhetschef på Capio.
Närhälsan Lysekil har fortfarande några platser kvar för 55 plus, i Dingle är det fullt i veckan. Däremot ber Elin dem som inte har rätt ålder inne att man inte bokar sig men följer utvecklingen för vaccinationen på hemsidan.
– Det går att boka sig om man är yngre, systemet tillåter tyvärr det, vilket innebär mycket administrativt arbete för oss att ta bort dem som inte är berättigade för sprutan, säger Elin.
– Vi har några personer kvar på 60 plus, men det ser ut som att vi kan tjuvstarta med 55 plus i veckan, berättar Susanne.
Lysekil ligger med andra ord bra till i Västra Götalandsregionen och det kan vara anledningen till att man inte fått in lika mycket vaccin den här veckan.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtsson, gabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv