Maggan, Marjo & The Swinging Boys spelning från Kanten Café och Bar i Hunnebostrand. Foto: Janne Åsberg

Konsert för Ukraina i Hunnebo

2022-05-17 Maggan, Marjo & The Swinging Boys är en musikgrupp på sju personer som kommit i gång med turnélivet efter en lång pandemi. Tommy Thörnblom är en av grabbarna i gänget och han berättar att den 28 maj blir det välgörenhetskonsert för Ukraina i Kulturhuset Hav & Land, Hunne­bostrand.

Det har inte varit så mycket spelningar, men i maj har gruppen haft exceptionellt många spelningar med allt från rena spelningar till danskvällar.
Efter pandemin har suget på att få komma ut varit stort, både hos publik och musiker.
– Nu under våren har vi haft offentliga repetitioner på Hav och Land. Här har publiken kunnat lyssna och tagit en kaffe, till och med en öl eller ett glas vin. Det har varit en rolig grej, berättar Tommy.
Maggan, Marjo & The Swinging Boys är alla skickliga musiker, men en i gruppen höjer sig över de andra.
– Anders Söderling på trummor, han är känd i jazzkretsar och har bland annat spelat med den framlidne världstrumpetaren Chet Baker från Amerika. Han ligger på en nivå högt över oss andra, berättar Tommy.

Solskenshistoria
För sången svarar Maggan Ekdahl och Marjo Ekelöf. Swingar gör grabbarna Lars-Ove Larsson på klarinett, Tommy Thörnblom, tenorsax, Per Gullberg, ukulele, Jan-Åke Johansson, bas, och Anders Söderling på trummor.
Förra helgen var bandet på Kanten Café och Bar i Hunnebostrand och spelade. Lysekilsposten fick nys om spelningen genom Janne Åsberg, som berättat en liten solskens­historia.
– Jag fick höra av min vän och före detta arbetskollega Lars-Ove Larsson, som spelar i bandet att Anders Söderling var med. Då gick det upp ett ljus för mig, det namnet kände jag igen. Vi gick på Högre allmänna läroverket i Borås tillsammans och tog studenten 1963. Sedan dess har vi inte setts, förklarar Janne.

Trevligt återseende
Han bestämde sig för att hänga med och letade upp gamla skolfoton.
– Jag hade nog inte känt igen honom om jag inte hade vetat att han var med i bandet. Med lite hjälp på traven så ringade Anders snart in sammanhanget då vi träffades på 60-talet. Han kände igen mig, men kom inte ihåg mitt namn. Det var ett trevligt återseende efter nästan 60 år och vi kommer att fortsatta hålla kontakten. Anders var i jazzsvängen redan på den tiden, berättar Janne Åsberg.
Den 28 maj blir det välgörenhetskonsert för Ukraina i Kulturhuset Hav & Land, Hunne­bostrand.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv