Kommunfullmäktigemötet sänds i webb-TV

2019-12-10 Onsdagens fullmäktigemöte i Lysekil blir historiskt, då det sänds direkt på webb-tv. Detta hoppas fullmäktiges presidium ska öka intresset för den lokala politiken.

För en tid sedan var kommunfullmäkiges presidie med ordförande Klas-Göran Henriksson (S), 1:e vice ordförande Siv Linnér (S) och 2:e vice ordförande Gert-Ove Forsberg (LP) på en regionkonferens i Göteborg. Meningen med konferensen var att träffa representanter från andra kommuner och utbyta erfarenheter. Flera kommuner hade börjat med webb-tv utsändningar från fullmäktigemötena, vilket lysekilspolitikerna nappade på.

Hemkomna till Lysekil och vid samtal med Christian Martins, som är kommunens administrative chef, visade det sig att han redan hade tänkt på detta. Förfrågan/upphandling låg redan ute och strax visade det sig att ett Kungshamnsföretag, som även liveständer fullmäktigemötena i Sotenäs, hade tagit hem uppdraget.
Detta innebär att morgondagens fullmäktigemöte, den 11 december, blir historiskt. För första gången kan kommuninnevånarna följa debatten via webben, exempelvis med hjälp av datorn, paddan, och mobilen. Det är bara att gå in på lysekilskommun.se,för vidare instruktioner.
Varje möte kommer att arkiveras, vilket innebär att man inte bara kan se det i realtid, utan även i efterhand.
– Det kommer även att finnas en sökfunktion, så att man kan lätt kan hitta de olika frågorna, säger Christian Martins.
Klas-Göran Henriksson, som är fullmäktiges ordförande, hoppas att initiativet skall bidra till att göra politiken populärare.
– Vi behöver fler som är aktiva i politiken, framförallt ungdomar. Webb-tv ökar intresset.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv