För några år sedan lades Färgaregatans Förskola i Lysekil ned. Planerna var att sälja fastigheten och ge möjlighet till nybyggnation. Men nu har läget ändrats. Kommunen behåller lokalerna för egna behov.

Kommunen behåller f.d. Färgaregatans Förskola

Görs troligen om till flykting- eller LSS-boende

2016-02-11 För några år sedan lades Färgaregatans Förskola i Lysekil ned. Planerna från kommunens sida var att sälja fastigheten. Men nu har läget förändrats.
–Vi kommer tills vidare att använda lokalerna för kommunens egna verksamheter, säger kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S).

I samband med omstruktureringen av skolor och förskolor i Lysekils centrum togs beslutet att Färgaregatans Förskola skulle läggas ned. Tanken var då att sälja fastigheten och få intäkter till kommunen.

För att detta skulle vara möjligt togs en ny detaljplan fram som tillåter bostad, kontor och centrumändamål. En ny byggnad med större yta (maximalt 550 kvadratmeter och högst tre våningar hög) ska få byggas. Planen antogs av kommunfullmäktige i juni 2014 och vann laga kraft i december samma år.

I februari förra året gav kommunstyrelsens lednings-utskott i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att kontakta mäklare för att lämna ut fastigheten till försäljning.

Utropspriset var 8,1 miljoner kronor. En intressent fanns till detta pris, men denne…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv