Anna Berndtsson var en av spelarna som stack ut i positiv bemärkelse i matchen mot Country.

Kollektivet nyckeln till segern

LHK-damerna knep en hemmavinst mot Country i underhållande match

2014-11-17 LHK-damerna har en märklig förmåga att bjuda sin hemmapublik på jämna och spännande matcher.
Söndagens möte blev inget undantag då Country från Skövde besegrades med 22-20 efter 11-11 i halvtid.
– En kollektivt bra insats, summerar tränare Anders Johansson matchen.
Målskyttar LHK:

Theresa Claesson-Andreasson 8, Amelie Olsson 5, Fanny Govik Schafhausen 3, Anna Berndtsson 3 och Johanna Carlgren 3.

Inledningsvis så kändes det som att Lysekils HK var det bättre laget. Första kvarten lyckades man med det mesta och vid ställningen 7-3 efter en kvart så såg det ut att bli en promenadseger. Men kanske gick det lite för enkelt.

– Efter det så började vi slarva i försvarsarbetet och det straffade sig direkt, säger Anders Johansson.

11-11 i paus

Country tackade och tog emot när hemmatjejerna tog lite för enkelt på saker och ting. 7-3 blev till 11-11 innan paus.
I den andra halvleken så följdes lagen åt och med fem minuter kvar att spela var det helt jämnt, 19-19.

Viktiga hemmamål, Anna Berndtsson 21-19 och Theresa Claesson-Andreasson 22-19 såg till att döda matchen. Men på hemmabänken uppfattade man inte att segern var i hamn, i stället var det en febril aktivitet på bänken under den sista minuten.

– Jag såg fel på resultattavlan, jag trodde att vi ”bara” hade två upp, så visst blev det lite extra stressigt på slutet, säger Anders Johansson.

Chans att haka på i toppen

Hemmatränaren tryckte på den kollektiva insatsen som han var riktigt nöjd med. I och med segern så finns fortfarande möjligheter för LHK att hänga på topplagen. Men då krävs det lite jämnare kvalité framöver och redan i nästa match, borta mot tabelltrean Skara, så får LHK-damerna bekänna färg. Där kan framtiden stakas ut, ska man vara ett mittenlag eller kommer man att kunna störa topplagen?

– Ska man nämna några namn så tycker jag att Theresa Claesson-Andreasson och Anna Berndtsson stack ut positivt idag, säger Anders Johansson.

Dessutom varvade LHK-tränaren mellan två bra målvakter, Fanny Bergman och Emma Persson.
– De gör väldigt bra ifrån sig båda två, vi har en bra konkurrenssituation på målvaktssidan, avslutar Anders Johansson.