Munkedals och Lysekils bästa spelare i duell, Johan Söreklint och Rickard Karlsson. Foto: Lennart Hård

Klasskillnad mellan MIF och LAIK

Munkedal vann stort: ”Idag hittade vi tillbaka till den aggressiviteten som vi vill ha”

2015-09-14 Långa inkast, kyliga avslut och ett snällt motstånd.
Det är några av ingredienserna bakom Munkedals derbyseger mot Lysekil.
– Jag upplevde en viss mättnad hos våra spelare. Vi hade inte det där lilla extra i inställningen, som behövs för att vinna matcher, säger LAIK:s tränare Jörgen Öbom.

För Munkedals del innebar segern ett jättekliv mot seriesegern. Skulle man vinna hemma mot Henån på söndag är det helt klart, då spelar MIF i division 4 nästa säsong.

– Det gick lättare än vad jag trodde det skulle göra. Vi har en tendens att bli passiva under matcherna, som senast mot Gilleby. Men idag hittade vi tillbaka till den aggressiviteten som vi vill ha, säger Munkedals tränare Sven-Eric ”Svea” Olsson.

15-2 på två möten

9-1 i vårmatchen och 1-6 nu, totalt 15-2 på två matcher, är på gränsen till förnedring och vittnar om en klasskillnad på lagen.

– Munkedal är som du förstår ingen önskemotståndare, det har runnit iväg för mycket, vid båda tillfällena, säger Jörgen Öbom.

LAIK var med i inledningen på ett bra sätt. Det såg lite darrigt ut hos gästerna som verkade tagna av stundens allvar. Men ett generöst försvarsspel från LAIK såg till att pressen på MIF-spelarna försvann tidigt.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv