Dan Ericsson blir ny vd för Lysekils Hamn AB. Här skakar han hand med Tor Carlsen, som haft ansvaret sedan 2006. Det är inte första gången dessa båda herrar skakar hand. De träffades första gången för tio år sedan vid förhandlingsbordet i Lysekils hamn när Tor var ny som vd. Dan Ericsson var då ansvarig för DFDS Sverige-kontor och Lysekil tillhörde ju det kontoret. Foto: Ahlbin Gustafsson

Klart med ny VD för Lysekils Hamn

Dan Ericson tar över den 1 september

2016-07-27 Den 1 september blir det vd-skifte i Lysekils Hamn AB.
Dan Ericsson efterträder Tor Carlsen som varit vd sedan 2006.
– Lysekils Hamn har varit framgångsrika med att få ned sina kostnader och förbättra resultatet de senaste åren så den stora utmaningen blir nu att få igång mer trafik till Lysekil och öka intäkterna, säger han.

Den nye vd:n presenterades vid en presskonferens i Lysekils hamn på tisdagseftermiddagen, där styrelseordförande Klas-Göran Henriksson (S)  och vice ordförande Gert-Ove Forsberg (LP) medverkade.
– Vi har skött hela rekryteringsprocessen själva och Tor Carlsen har deltagit som konsult i rekryteringsarbetet. Vi hade 26 sökande och valde ut fem i en första omgång. Efter intervjuer hade tre kandidater kvar som vi gjorde djupare intervjuer med. Vi är nu glada över att vi har signat ett anställningsavtal med Dan Ericsson, som vi tycker är den mest lämpliga och bäst meriterade för den här tjänsten, säger Klas-Göran Henriksson.
Dan Ericsson tillträder först den 1 september, så fram till dess är det Tor Carlsen som är vd.

Nya kundkontakter
Dan Ericsson är ekonom och har en bred och djup erfarenhet som ledare inom logistikbranschen inklusive shipping.
– Han vet vad det innebär att verka i en internationell konkurrensutsatt miljö och vilka utmaningar som man ställs inför, säger Klas-Göran Henriksson, som tror och hoppas att Dan Ericsson kan bidra med många nya kontakter på kundsidan som kan resultera i nya trafik till hamnen.
Närmast kommer Dan från NTEX AB där han varit vd. Dessförinnan har han bland annat varit vd för North Sea RoRo AB och DFDS Seaways AB.

Läs mer i papperstidningen eller på https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv