Kristdemokraten Roger Svensson.

Klarlagt vad som låg bakom rykte om Lysekilspolitikers drograttfylla

Har skett en namnförväxling med annan man som har erkänt flertalet brott

2016-03-30 Namnförväxling bakom rykte.
– Det är bedrövligt att man ska behöva gå ut i tidningen på grund av falsk ryktesspridning. Men vi har inget val. Någon vill Kristdemokraterna illa och därför vill vi visa här, svart på vitt, att det inte ligger någon sanning alls i påståendena.

Det sade Elisabeth Larsson, ordförande i (KD) Lysekil, i samband med att hon fick uppgifter om att det cirkulerade ett illvilligt rykte gällande sambon Roger Svensson. Ryktet gjorde gällande att Roger, som efter Ulrika Häller Lundbäcks avsägelse står på tur att blir ordinarie ledamot i Lysekils fullmäktige, skulle ha åkt fast för drograttfylla och grov olovlig körning.

Både Roger och Elisabeth tog illa vid sig av ryktena. De begärde bland annat ut uppgifter från belastningsregistret för att visa att det inte låg någonting i de florerande anklagelserna.

Nu pekar allt mot att det var en namnförväxling som ligger bakom hela historien. En person, något år äldre men med delvis samma namn som Roger Svensson, stod i december åtalad för drograttfylla och grov olovlig körning. Att gärningen skulle ha ägt rum på Badhusberget, där Roger Svensson bor har gjort sitt till att förväxling av person har skett…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Nyhetsarkiv