Klar förlust på hemmaplan för LHK-damerna

Lidköping vann med 21-34 i Kronbergshallen – Lysekilstränaren: ”De var i stort sett bättre på allt”

2015-03-02 LHK-damerna hade inte mycket att sätta emot serieledande Lidköping som gästade Kronbergshallen på söndagen.
– De var i stort sett bättre på allt, de har ett bra och jämnt lag, säger LHK-tränaren Anders Johansson.
Fanny Bergman i målet visade dock stor klass, med inte mindre än åtta spektakulära frilägesräddningar under matchen.
Matchfakta:

Lysekils HK- HK Lidköping
Handboll – division 2
Resultat: 21-34 (10-17)
Publiksiffra: 35 personer
Bäst i LHK: Fanny Bergman
LHK:s målskyttar: Matilda Christensen 8, Amelie Olsson 5, Johanna Carlgren 4, Fanny Govik Schaffhausen 3 och Cajsa Byström
Nästa match: HK Brukspôjkera, borta

Redan efter sju minuter slängde Anders Johansson in time-out-kortet första gången. Anledningen var troligen att väcka hemmatjejerna och förklara att de var på match. Lidköping hade då dragit ifrån till 1-6 mot ett frånvarande LHK.

LHK tog ikapp

Efter en kvart fick Emma Person i målet lämna plats till Fanny Bergman. Fanny tackade för förtroendet och startade sin match med ett par räddningar av högsta klass. Det var nu som LHK var som närmast, vid ställningen 8-11, att kunna göra match av det här.
Men innan paussignalen ljöd hade gästerna åter igen dragit ifrån, till 10-17. Mycket på grund av att LHK slarvade med tillbakaspringet i kombination med dåliga avslut.

Enkel seger för gästerna

Den andra halvleken blev egentligen bara en transportsträcka för Lidköping som i ärlighetens namn tog en ganska enkel seger.

Fanny Bergman fick priset som sitt lags bästa spelare. Bra var även Matilda Christenssen och Amelie Olsson, även om Amelie tröttnade betänkligt i den andra halvleken.

– Amelie fick ta ett stort ansvar idag, så det var egentligen inte så konstigt att hon tog slut. För att vi ska kunna slå Lidköping så måste vi spela på vår absoluta topp, och det gjorde vi inte idag. Dessutom hade vi behövt ha med en spelare som Theresa Claesson-Andreasson, inte minst för hennes offensiva kvalitéer, säger Anders Johansson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv