”The clinging jellyfish” eller klängmanet som den nu benämns på svenska har påträffats på flera håll efter bohuskusten. Arkivbild: golocalprov.com

Klängmanet kan finnas även i Gullmarsfjorden

2018-08-01 ”The clinging jellyfish” eller klängmanet som den nu benämns på svenska har påträffats på flera håll efter bohuskusten.
– Farlig, nej, inte om man inte är överkänslig för maneten, men den ger ett mera distinkt stick, så kändes det för mig, säger Björn Källström, marinbiolog på Göteborgs Universitet.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv