Kungshamns IF har inlett division 4-säsongen svagt. Laget har spelat in fyra poäng på lika många matcher och återfinns långt ner i tabellen. Arkivfoto: Lennart Hård

KIF åkte på storförlust på hemmaplan

Tre av fem försvarsspelare får underkänt – ”Mycket som är under all kritik”

2016-05-10 – Bara två av fem spelare i de bakre leden får godkänt. Försvarsspelet var under all kritik.
Kungshamnstränaren Magnus ”Fimpen” Olsson tog fram motorsågen när det gällde spelarkritiken efter hemmamötet mot Högsäter, förlust med 2-5.

Hemmaspelet har inte varit KIF:s melodi så här långt. Först förlust med 1-4 mot Ödsmål och nu torsk med 2-5 mot Högsäter.

Men det som oroar mest är knappast resultatet. Det är mer inställningen på vissa spelare.

– Vi har inte hittat balansen i laget ännu. Vi är långa och breda, även när vi ska försvara oss vilket innebär att motståndarna får stora ytor. Men värst är nog att alla inte tar jobbet, man har inte råd att några struntar i försvarsspelet, säger ”Fimpen”.

Syversen med 1-0

Kungshamn fick en bra start, men Högsäter gav svar på tal med två psykoligiskt jobbiga mål för hemmakillarna. Björn Syversen gjorde 1-0 efter sex minuter.

Högsäter kvitterade till 1-1 i anfallet efter. På övertid i den första halvleken kom även 1-2…

Publicerad: Uppdaterad: