”Fingrar, revben, knän, höft och axlar. Alla kroppsdelar har fått känna på hur det är att dundra in i sargen i 50-60 km/h”, säger Mike Johansson. Arkivfoto: Gabriel Berndtsson

Kamp mot klockan – och kroppen

Mike Johansson mörbultad efter en månad på touren – siktar på avslutningen i USA

2016-02-04 Totalt mörbultad.
– Jag hoppas på en snabb läkeprocess. Målet är den grymma avslutande tävlingen i USA. Förra året var det ett publikhav bestående av 140 000 personer, säger Mike Johansson, nyss hemkommen efter en månad på touren.

Ice Cross Downhill tar hårt på kroppen. Fråga bara Mike Johansson som efter några krascher har ont i hela kroppen.

– Fingrar, revben, knän, höft och axlar. Alla kroppsdelar har fått känna på hur det är att dundra in i sargen i 50-60 km/h. Just nu är jag rejält mörbultad, säger Mike Johansson.

De två senaste tävlingarna, båda i Finland har resultatmässigt inte gett vad Mike på förhand hade hoppats på. Plats 26 och 28 ligger inte på den nivån som han vill vara. Men samtidigt har både kroppen och oturen spelat Mike ett spratt i vårt grannland.

Minus 25 grader

Den första tävlingen var inte vädret på Mikes sida.
– Vi var uppdelade i två kvalgrupper. Den första dagen, då jag startade, var det minus 25 grader. Jag förfrös ett finger, men dessutom var banan två sekunder snabbare än nästföljande dags kval, då det ”bara” var minus fem grader…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv