En maskerad och kamouflageklädd med automatvapen ska ha stått i rondellen utanför Dingleskolan på lördagsmorgonen. När polisen kom till platsen med en stor styrka var mannen spårlöst borta. Mannen på bilden har inget med det aktuella fallet att göra. Arkivbild: Pixabay

Kamouflageklädd man med vapen i Dinglerondell

Nu är mysteriet löst - en person skulle spela paintballl

2018-09-17 En maskerad och kamouflageklädd man med automatvapen stod i rondellen utanför Dingleskolan när en blist passerade på lördagsmorgonen och slog larm till polisen, som åkte till samhället med stora resurser.
Idag visar det sig att det handlar om en person som var på för att spela paintball.

Uppgiftslämnaren bedömdes som mycket seriös och polisen mobiliserade stora resurser, eftersom mannen skulle ha burit ett automatvapen.
Klockan var strax före 08.00 på lördagsmorgonen när larmet kom.
– Det är en mycket märklig och udda händelse som polisen självklart tog på största allvar. Eftersom mannen var borta när polisen kom fram visste vi inte om det var ett riktigt automatvapen, ett paintballgevär eller en atrapp. Det märkliga var även att mannen var maskerad för ansiktet och bar militärkläder av kamouflagetyp, säger Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil, Sotenäs och Munkedal.
Polisen kollade med Hemvärnet om de hade haft någon övning i området och det hade de inte haft.
En teori var att det handlade om en person som skulle iväg och spela paintball. Denna teori fick polisen bekräftad vid lunchtid på måndagen.
– Vi behöver använda våra resurser till betydligt viktigare saker än att jaga paintballspelare, säger Dan Carlsson.

En privatperson har hört av sig till Lysekilsposten med anledning av händelsen.

– Angående den kamouflerade mannen I Dingle så handlar det om en person som skulle till ett airsoft-event. Vapnet var airsoftvapen som går på batteri och skjuter plastkulor. Polisen, eventet och de inblandade är meddelade om detta.

Ahlbin Gustafsson
0523-667081
ahlbin@lysekilsposten.se

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv