På tisdag drar damernas U18-VM i Slovakien igång. Med i truppen finns Julia Walstern, från Lysekil. Trots att hon varit både sjuk och skadad under hela juni ser hon fram emot mästerskapet och hennes förhoppningar är stora. Arkivfoto: Magnus Svensson

Julia Walstern är uttagen till damernas U18-VM

Lysekilstjejen har stora förväntningar inför mästerskapet

2016-07-15 Utgångsläget har inte varit helt optimalt för handbollstjejen från Lysekil. 18-åriga Julia Walstern har varit både sjuk och skadad under hela juni. Men trots detta har hon stora förhoppningar inför årets U18-VM, som drar igång på tisdag. Då väntar Spanien i första gruppmatchen.

Förra veckans genrep kunde inte slutat på ett bättre sätt för förbundskaptenen Erik Larholms U18-trupp. I söndags blev de det första svenska laget på damsidan att vinna European Open. Detta efter att de besegrat ettan (Danmark) och tvåan (Ryssland) från fjolårets U17-EM.
Men under genrepet fick man klara sig utan Julia Walstern som under hela juni varit sjuk och skadad.
– Det har inte varit den bästa uppladdningen kan man säga. I European Open spelade jag en match, sedan gick det inte mer. Men som lag var vi jättenöjda med turneringen, säger hon.

Tufft spelschema

Förutom skadeperioden har det annars varit en mycket händelserik vår för Lysekilstjejen. I maj skrev hon på ett tvåårskontrakt med topplaget Sävehof, efter endast en säsong …

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv