Julhandeln startar med skyltsöndag

2021-11-27 Varje söndag fram till jul blir det roliga aktiviteter i Lysekils centrum.
Det börjar med skyltsöndag den 28:e november, alla som gästar Lysekils får rösta på sitt favoritfönster med möjlighet att vinna fina priser.

Klockan 11.00 går startskottet för årets handel i Lysekil, nu är det på allvar och det börjar med en skyltfönstertävling. I år kan man rösta mellan sjutton butiker och det juligaste fönstret. Affärerna i topp vinner ära och berömmelse medan den som är med och röstar kan vinna en ”homestyling”.
– Nästa söndag kör vi ”Tomterundan”, en omskrivning på en julinspirerad tipspromenad. I tjugo butiker ska man hitta bokstäver och på det viset lösa en rebus. Förstapriset är en middag för två på NH5 och andra priset 500 kronor som kan användas fritt i någon av de deltagande butikerna, berättar Claes Lindberg som tillsammans med sin fru Daniella Lindberg driver Home Style Studio och som är med och styr upp julen i Lysekils centrum.

Tomtebesök
Julmarknaden får vi ta del av den 12:e december med lotterier, varmkorv, glögg, pepparkakor och knallar längs hela Kungsgatan.
– Tomten kommer på besök, det blir dans kring granen och en gospelkör uppträder. Det blir mycket aktiviteter runt Kungstorget och hela vägen längs Kungsgatan, säger Claes.
Syvende och sist håller Lysekils butiksinnehavare öppet den 4:e advent, som också är temat på söndagen.
– Då kör vi lite extra roligt för barnen med Lilla pepparkaksloppet i Stadsparken, berättar Claes.
Det lackar mot jul med många roliga aktiviteter i Lysekils stad, en aktivitet per söndag ända in i kaklet.

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv