Yee-haw. Vendela Bäckström hade en bra lassoteknik. Vendela som annars rider på klubben hade för dagen med sig med kompisen Maja Blomqvist.

Jubileumsfest på Munkedals Ridklubb

Hästshowen var höjdpunkten på dagen

2015-09-21 Det blev ett uppehåll i allt regnande och blåsande, i lördags då Munkedals Ridklubb bjöd upp till jubileums­fest. Det var tio år sedan klubben flyttade till dagens anläggning i ­Håby-Solberg, där de trivs väldigt bra. Ridklubben bjöd på ett digert program där höjdpunkten för dagen var en stor hästshow.

På stallgården hade sponsorer försäljning, den lokala brandkåren visade upp sig, här såldes det hamburgare, kaffe med nybakat, lotter och inte minst tunnbröd som gräddades i klubbstugan av klubbens Eva Hjälte och hennes medarbetare i köket.
Dagens höjdpunkt var hästshowen i ridhuset. Den började med att Josefin Bohm på Lilly och Ebba Palmqvist på Mayton red in med fanan i topp. Sedan fortsatte showen med något som kallas Kadrilj, där hästarna i samspel rider efter ett mönster.

Ställde till med hyss

Ungdomarna i klubben hade satt ihop en föreställning med Astrid Lindgren-tema. In kom Pippi Långstrump, Ronja Rövar­dotter, Mio min Mio och Emil som självfallet ställde till med hyss. Det blev också teater och ridtävlingar av och med klubbens medlemmar.
Cayenne Röhrich, ridlärare/stallchef visade upp ponnyn Prins som travade på ett sätt som kallas att man visar hästen A la Celle. Hon visade också ett freestyle dressyrprogram med hästen Raita.

Westerngrenen ropning

Gäster medverkade även i programmet. Louise Hove är kiropraktor och visade lite konster med en av sina egen­uppfödda Shetlandsponny. Anton Johansson visade upp westerngrenen roping. Linda Tordebring hade med sig sina åsnor Jorma och Ior.
Efter dagens 10-årsjubileumsfest kunde ordförande Marika Åberg konstatera att det blev en lyckad dag.
– Det har varit en fantastisk dag och vi har haft väldigt tur med vädret. Alla ungdomar har kämpat så med den här showen, de har övat och övat och verkligen varit jätteduktiga.
– Jag tycker att vi har en fin gemenskap och vi trivs bra här. Området är lugnt och skönt med många fina ridvägar, påpekar Marika.
Tack vare elsjälar
– Den här dagen blev bara av tack vare alla eldsjälar som jobbar ideellt på klubben. Det är roligt och givande, barn och ungdomar växer så otroligt av samröret med djur och ansvaret som följer av att ta hand om hästarna så det är värt timmarna man får lägga, förklarar Gunilla Hay, kassör i klubben och får medhåll av sin dotter Zoe Hay som är Ungdomssektionens ordförande.

Läs mer i papperstidningen eller på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv