Jourcentralen i Lysekil stänger

Närhälsan utökar öppettiderna – men hänvisar kvällspatienterna till Tanumshede

2016-03-18 Jourcentralen på Lysekils sjukhus läggs ner.
Patienter som efter den första april söker vård i Lysekil på vardagskvällar kommer att hänvisas till jourcentralen i Tanumshede.
– Jag skulle från de ansvariga gärna vilja höra en vettig motivering till att flytta jourcentralen till Tanumshede. Jag kommer att lista om mig till Läkarhuset, och det är kanske det som är tanken, säger en av många upprörda som tidningen har varit i kontakt med.

Trots att många reagerat över beslutet så är det andra tongångar från Tf vårdcentralchef Elin Hansson. I motsats till oroliga vårdtagare så ser hon inte nedläggningen av jourcentralen som något negativt.

– Det är en stor fördel att Närhälsan  Lysekils vårdcentral kommer att ha öppet även på helger. Jag förstår att våra listade patienter kan uppleva detta som en försämring att vår jourcentral stänger men vi försöker kompensera detta genom att ha öppet på helgen, säger Elin Hansson.

Idag kan man läsa i Vårdguiden att Närhälsan Vårdcentralen Lysekil (inkl. jourcentralen) har öppet vardagar kl. 08-17. På vardagskvällar kl 17-22 och helger kl 10-16 har man öppet för akuta åkommor.

Efter första april kommer de som har akuta åkommor på vardagskvällar att hänvisas till Jourcentralen i Tanumshede. Från Lysekil till Tanumshede är det 6,5 mil, 13 mil tur och retur. Även om vissa väljer att se detta som en förbättring så finns det en stor risk att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv