”Tanken med att välkomna och säga godmorgon i dörren handlar om att jag ville lära känna eleverna, men också för att alla ska känna sig sedda. Sedan får jag en bättre koll på vilka som kommit till skolan och inte, säger”, Jimmy Fredriksson

Jimmy välkomnar eleverna i dörren

2017-01-21 Lysekils kommun har förstärkts med fem tjänstemän som har ett förflutet inom polisväsendet. Det rör sig om sociala insatser, som jobbar mot integration, familjer, skola och ungdomar i kommunen.
Bildningsnämnden svarar för två av dessa anställningar och på Campus Väst och Gullmarsskolan är de mycket nöjda med sina rekryteringar.
– Jag upplever att de med sitt yrkeskunnande är mera orädda och går lite mer rakt på, säger Ann-Charlotte Mellgren Sernemo, rektor Gullmarsskolan 7-9.

Daniel Claesson, socialpedagog på Gullmarsskolan och Jimmy Fredriksson, socialpedagog på Campus Väst, som också ingår i Elevhälsan, jobbade tidigare för polisen i Strömstad. Under 2016 anställdes de av Bildningsnämnden i Lysekil.

– Det känns att det är en nysatsning från kommunens sida. Det är intressant att få vara med och ta del i det här arbetet…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv