Symboliskt tar de nya ägarna Fredrik Häller och Martin Kyhlén i hand med Ronny Jansson och Kurt Bohlin, som önskar dem lycka till i framtiden.

JE Lindbom byter ägare

Martin och Fredrik vill sätta sin prägel på affären som servat lysekilsbor i mer än 100 år

2016-01-13 Efter en hundraårig era av Lindbom, tog Ronny Jansson och Kurt Bohlin över butiken i Lysekil. Där med säkrades båtlivet och fisket för mer än tre decennier framöver med tillbehör, allt från fendrar, flytvästar till fiskedrag, tinor, ja allt som hör havet till.
Nu är det dags för en ny besättning att ta vid och sätta sin prägel på JE Lindbom. Exakt datum har inte spikats men en nyrenoverad affär öppnar i början på februari med Fredrik Häller och Martin Kyhlén.

Det har skett stora förändringar genom åren när det kommer till JE Lindboms sortiment.

– När vi började här på 60-talet var det mycket för yrkesfisket, leveranser till konservindustrin och småindustrierna här omkring.

– Till konservindustrin var det mycket handskar, regnkläder, stövlar, och tunnpropp var en produkt som levererades i säckar med 5000 propp i varje. Det var på den tiden med trätunnor. Tunnorna svettades ut lake, så de fick med jämna mellanrum borra hål, fylla i mer lake och slå in ny propp. Sedan levererade vi en del vajer.

Många av fabrikerna hade flera våningar där de lagrade fisken och tunnor skulle…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv