Infrastrukturminister Anna Johansson mötte partikollegor i Brastad, bland andra kommunalrådet Jan-Olof Johansson och riksdagsledamoten Jan-Olof Larsson. Foto: Gabriel Berndtsson

”Jag har inte uppfattat det som att Lysekilsbanan ska läggas ned”

Infrastrukturminister Anna Johansson besökte Brastad och Preemraff Lysekil

2016-01-25 Under måndagen besökte infrastrukturminister Anna Johansson (S) Uddevalla och Lysekil för att lyssna av näringslivet och kommunerna vad gäller förbättrade kommunikationer med bland annat förslag om upprustad Bohusbana och flytbro över Gullmarn.
Till Brastad kom ministern med tåg på måndag förmiddag och kommenterade den segslitna frågan om framtiden för Lysekilsbanan, och uppgifterna från Trafikverket om att man planerar upphöra med underhållet.
– Jag har inte uppfattat det som att banan ska läggas ned, utan att det handlar om att inte tillåta persontrafik, sade Anna Johansson i en kommentar innan hon fortsatte vidare till Preemraff Lysekil.

Snart fattar regeringen beslut om en ny plan för infrastruktursatsningar i Sverige för perioden 2018-2029. I den nuvarande är Västra Götalandsregionens mål att nå en restid mellan Uddevalla och Göteborg på 55 minuter år 2035 mot dagens 70 minuter.

Västsvenska Handelskammaren tycker att man ska ha högre ambitioner än så. Vi måste komma ner under 45 minuter och det tidigare än år 2035, anser Handelskammaren, som vill att Bohusbanan byggs ut med dubbelspår mellan Göteborg och Uddevalla.

Det skulle kosta någonstans mellan 13 och 20 miljarder kronor och innebära att restiden kortas med en halvtimma, från 70 till 40 minuter.

Det är också ett välkänt faktum att den norra delen av Bohusbanan, från Uddevalla till Strömstad, bitvis har låg standard och har behov av…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv