Under flera år har Hannah Söreklint varit en nyckelspelare i Stångenäs. Nu är hon klar för Elitettanklubben QBIK från Karlstad. Arkivfoto: Lennart Hård

”Jag får aldrig en sådan här chans igen”

SAIS-mittfältaren Hannah Söreklint klar för QBIK i Elitettan

2014-12-27 2015 ska Hannah Söreklint spela i Sveriges näst högsta serie – Elitettan.
På annandagen skrev hon kontrakt med ex-allsvenska QBIK.
– Allt känns jätteproffsigt. Det är en ren damklubb och det känns skönt att det bara är fokus på oss, säger hon.
Hannah Söreklint

Ålder: 22 år
Bor: Karlstad
Klubbar: Munkedals IF, Stångenäs AIS, QBIK
Position: Innermittfältare
Studerar till: Personalvetare, tre år

I augusti tappade Stångenäs sin slitvarg nummer ett när Hannah Söreklint flyttade till Karlstad för studier. Under hösten tillhörde hon fortfarande SAIS, men efter tre provträningar med QBIK, strax före jul, berättade Elitettanlaget att de ville ha henne.

– Jag får aldrig en sådan här chans igen, att spela så högt upp. Därför var inte valet särskilt svårt, säger Hannah Söreklint.

Fyra säsonger i Damallsvenskan

QBIK spelade i Damallsvenskan 2007 och har totalt gjort fyra säsonger i Sveriges högsta serie. Så sent som 2012 kvalade de till Damallsvenskan, men förlorade mot Sunnanå. I fjol slutade de nia i Elitettan.

– Jag har inte haft någon riktig utmaning i Stångenäs på flera år. Därför ska det bli spännande att se om jag tar plats eller inte. Jag har en fördel, ingen annan har en likadan spelstil. Jag är en grovjobbare, de andra är mer finlirare. Men vi är många innermittfältare, så det blir tufft.

Flyger till Sunnanå i Norrland

Att spela i Elitettan innebär stora uppoffringar, oftast utan ersättning. Exempelvis kommer QBIK att flyga för att möta Sunnanå SK, från Skellefteå, som ligger 100 mil från Karlstad.
– Även om det bara skiljer en division så tar jag ett väldigt kliv i min fotbollskarriär. Det finns bara en Elitetta i Sverige och jag kommer från spel i en av sex division 1-serier. Det kommer att bli en utmaning.

QBIK

Grundades: 1978 ur Karlstad BK
Hemmaplan: Tingvalla IP
Antal säsonger i Damallsvenskan: Fyra stycken
Bästa period: Spelade i Damallsvenskan mellan 2005-2007
Placering 2014: Nia i Elitettan
Övrigt: Anja Mittag (Damallsvenskans mest värdefulla spelare 2014) spelade i QBIK under 2006

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv