Jim Jacobsson från Brastad har många års erfarenhet från att bygga båtskrov i kompositmaterial. ”Den största skillnaden mellan att bygga en båt och en pool är att man i det ena fallet vill hålla vattnet utanför och i det andra, innanför skrovet,” säger Jim som alltid varit intresserad av teknik och design. Tillsammans med sonen Dick har han ägnat flera år åt att konstruera, designa och fundera över hur man skulle kunna tillverka en swimmingpool som både är hållfast, vacker och enkel att anlägga. Med i projektet är också Anne Kallin, som ska hjälpa till med försäljning och marknadsföring.

Jacopoolen ska sätta Lysekil på kartan

Tar swimmingpoolen till nya dimensioner

2016-11-03 För åtta år sedan fick Jim Jacobsson en idé. Idag, åtta år senare, är den verklighet. Resultatet är Jacopoolen som tar swimmingpooler till nya dimensioner.
En pool i ”top of the line” segmentet. Det blir den första kvalitetssäkrade poolen i Sverige som ska hålla i generationer och den exklusiva poolen ska tillverkas i Lysekil.

Jim Jacobsson, som är VD i företaget, har två medhjälpare; Dick Jacobsson, som på sin fritid kommer att ansvara för försäljningen och Anne Kallin, som även hon på ledig tid, ska hjälpa till med försäljning och marknadsföring.
I första läget innebär den här nystarten två nyanställningar.
– Den första börjar hos oss nu på måndag och så har vi även lejt in en företagare. Men vi räknar med fler anställningar framöver, säger Jim.

En exklusiv pool

Poolen byggs i kompositmaterial och i sektioner.
– Ett stort problem när man tillverkar pooler i komposit är att de blir stora, otympliga och svåra att transportera. Samtidigt kan de inte byggas för breda. Det unika med Jacopoolen är att den byggs i sektioner med millimeterpassning. Det innebär att poolen limmas ihop ute hos kunden och då är den i princip färdig att tas i bruk, berättar Jim.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv